dimecres, 28 d’octubre del 2009

Sessió 6: Anàlisi d'un anunci



Bé, doncs, com podem veure aquest anunci de Fanta és molt simple. La història que té al darrera no és gens embolicada.
Són tres amics, i un d'ells porta els ulls tapats i, a més a cada mà hi té una llauna de Fanta diferent (en una, la Fanta normal, de tota la vida i en l'altra, la Fanta zero). Aquest els diu als seus amics que endevinarà quina és la Fanta normal (amb molta seguretat de que sap quina és), i un dels amics li proposa una aposta. Si no endevina quina és la Fanta normal els convidarà a un concert. D'altra banda, l'altre amic li diu que, a més a més, haurà d'anar amb un “tanga” de lleopard i unes botes de cowboy. Finalment, prova una de les llaunes i s'equivoca. Havia provat la Fanta zero (sense sucre) i havia dit que era la normal.
Per tant, al final de l'anunci es veu aquest noi saltant o "ballant" entre la gent amb un tanga i unes botes, tal i com s'havien apostat.

Sobre els decorats trobem que al principi estan els tres nois dins un cotxe (que s'està rentant) i al final estan al concert. S'interpreta que estan al cotxe, camí cap al concert i l'aposta la fan abans d'arribar-hi. Pel que fa a la música i al ritme, són els dos elements que donen més vida a aquest anunci. D'altra banda, podem observar que els nois dialoguen cantant i això fa que l'anunci atregui més al públic. Una altra idea per destacar és que, al final, quan estan al concert torna haver-hi música.

Els personatges principals de l'anunci són els tres nois, per tant, la resta de gent que es veu al concert seria secundària.
És un anunci destinat a la gent jove, pel que fa als personatges. En cap moment hi surt gent de diverses edats.

Com he dit abans, el discurs verbal que utilitzen els personatges de l'anunci és cantant i, per tant, això atrau més als espectadors.
El text és simple. L'únic que volen destacar és la diferència que hi ha entre la Fanta normal i la zero.

He escollit aquest anunci perquè trobo que fa enganxar al públic i perquè m'agrada la manera d'actuar dels nois. Són molt naturals.
D'altra banda, trobo que el missatge que es vol transmetre està molt aconseguit. És una forma divertida això d'endevinar, a través del gust quin tipus de Fanta és.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada