divendres, 30 d’octubre del 2009

Comunicació oral, escrita i digital (30.10.09)



Descripció:
La sessió d'ahir la podem dividir en dues parts; la primera la vem dedicar a entregar el treball de "Com parlar bé en públic", acabar de concretar els dies que haurem de recitar el poema i també els dies que haurem de debatre el tema que vulguem amb un altre equip.
Dins d'aquesta primera part, la professora de COED ens va explicar les diferències entre una rondalla i un conte. De manera molt sintetitzada, podríem dir que la rondalla és transmesa per transmissió oral i, en canvi, el conte és més llarg. La semblança que existeix entre els dos és que serveixen per divertir i entretenir els nens.

La segona part de la classe va constar en comentar un article de l'Albert Om, titulat 10.000 euros (coses meves) i publicat el dia 24 d'octubre al diari Avui. Aquest article parla una mica sobre les llegendes urbanes.
I finalment, vem acabar amb una lectura personal intensiva sobre un dossier de “Lingüística, una introducción al estudio del lenguaje, con textos comentados y ejercicios” de Jesús Tusón.

Reflexió:
Personalment, crec que hem pogut comprovar que fent un lectura amb total silenci i total concentració ens és més fàcil d'entendre el text i de captar exactament les idees.
D'altra banda, crec que les llegendes urbanes són part de la nostra tradició i cultura i no s'haurien de perdre mai. I un fet molt característic d'aquestes és que mai sabem d'on provenen, qui ha estat l'inventor....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada