divendres, 23 d’octubre del 2009

Diari de COED (23.10.09)



Descripció:
La sessió d'avui l'hem tractat a parlar sobre el debat, ja que d'aquí unes setmanes per grups de cinc persones haurem d'escollir un tema i debatre'l contra un altre grup. Un d'aquests dos grups serà el que defendrà el tema tractat i l'altre serà el que n'estarà en contra.
Per saber més sobre debats i per tenir clares les normes d'aquest, la professora Mª Lluïsa Cirera ens ha passat un DVD on hem vist la final d'una lliga de debats universitaris. En aquest cas les dues universitats finalistes eren la de Barcelona (UB) i la Pompeu Fabra (UPF). El tema que debatien era l'habitatge en general.
La UB n'estava a favor i, en canvi, la UPF n'estava en contra.

Reflexió:
El debat et fa reflexionar sobre el tema que es pugui tractar. És una bona manera de perdre la vergonya per parlar davant d'un públic.
També et fa centrar molt el tema, ja que no disposes de gaire temps. Precisament, tens 5 minuts per fer una petita introducció sobre el tema i després 6 minuts per fer les refutacions (sabent, però, que l'últim minut està protegit, és a dir, ningú pot intervenir). Aquest fet farà que ens organitzem de la millor manera possible.
Crec que un aspecte important a l'hora de fer un debat és la imatge. Per encarar-te al públic has de cuidar la imatge i, sobretot, parlar de manera clara i entenedora.
Finalment, penso que també és important el respecte. El públic ha de veure que la persona que està parlant tingui respecte pels seus companys, pel jurat i per ell mateix.

Aprofundiment:
Aquí us deixo el link del vídeo per si en voleu fer una ullada:

http://video.google.es/videosearch?q=Final+de+la+V+Lliga+de+Debat+Universitari&hl=es&emb=0#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada