divendres, 23 d’octubre del 2009

Diari de Seminari (23.10.09)

Per la sessió d'avui, el tutor de seminari ens havia demanat a tot el grup que portéssim l'horari i el calendari escolar que fan els nens/es d'altres països o comunitats autònomes.
Com hem pogut observar, hi ha hagut bastanta variació en els diferents horaris. No tots els països fan el mateix.

D'altra banda, avui també tocava fer una intervenció de 30 minuts sobre l'actualitat educativa. Avui ens ha tocat escollir i explicar un tema sobre educació a mi i a l'Elena.
Hem començat explicant una mica per sobre i comentant les diferents notícies que al llarg de tota aquesta setmana hem anat trobant. Després hem llegit i hem explicat amb més detall la notícia que ens havia semblat més adequada. Aquesta portava per títol: Escolars de Mollerussa comencen a rebre la 'motxilla viatgera' carregada de llibres per incentivar-los a la lectura.
Quan hem acabat d'explicar-la hem formulat dues preguntes per provocar un debat.

Finalment, l'última activitat ha estat comentar una mica el treball sobre el llibre "VA DE MESTRES". Cadascú a llegit una idea que ha escollit i ha explicat perquè li havia cridat l'atenció.

Reflexió:
Trobo molt bé això de dedicar un cop a la setmana a explicar notícies sobre educació.
A part, de posar-nos al dia sobre les coses que passen al País també és una feina positiva per aprendre a parlar davant d'un públic, ja que això a la llarga ens servirà per molt.
Pel que fa a la notícia, crec que l'ús de la "motxilla viatgera" és una bona idea per incentivar la lectura als nens/es, ja que la majoria d'infants d'avui en dia llegeixen per obligació, perquè l'escola els ho demana i ells no tenen més remei que fer-ho. Existeix un nombre molt baix de nens que llegeixen per iniciativa pròpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada