diumenge, 25 d’octubre del 2009

Sessió 5: Article "Internet cambia la forma de leer... ¿y de pensar?"

En aquest link es pot llegir l'article:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Internet/cambia/forma/leer/pensar/elpepusoc/20081010elpepisoc_1/Tes


Síntesi:
Aquest article, publicat per Aber Grau el 10/10/2008 al diari "El País" ens informa de l'ús que fem d'internet, ja sigui per cercar informació, com per baixar-nos música, o xatejar, etc.
Es creu que internet és el major canal d'informació.
Però aquest excés de l'ús d'internet pot causar danys, com per exemple, podria disminuir la capacitat de llegir i pensar en profunditat. Com bé afirmen alguns.
Internet ens aporta molta informació, i això fa que a l'hora de llegir ho fem de manera horitzontal, és a dir, llegim per salts i de manera ràpida, fins trobar la informació que ens interessa. Això provoca que quan volem llegir un llibre ho fem com a un esforç i llavors és quan disminueix la nostra concentració, reflexió i contemplació.
Un altre problema és el fet de confiar tant en el cercador Google. El veiem com un amplificador de la nostra memòria, i aleshores fa que sense ell recordem pitjor les coses.
També es creu que aquesta alteració de les formes de buscar informació i de llegir no només afecta a la gent jove, sinó que també afecta a la gent gran, o als mestres, professors, metges...
D'altra banda, l'article també ens exporta opinions a favors que tenen alguns. Diuen que la tecnologia es combinarà amb el cervell per augmentar la capacitat intel·lectual.

Opinió:
Crec que actualment estem molt mal acostumats.
Abans, quan s'havia de cercar informació sobre un tema es feia a través d'enciclopèdies, llibres o altres recursos i, per tant, s'havia de fer una lectura prèvia, escollir bé la informació necessària i després estructurar-la. En canvi, ara tot és molt més simple. Només fa falta posar-li a un cercador el que vulguis buscar i t'ho troba tot, de manera que amb un "copia i enganxa" tens un treball fet.
Estic totalment en contra de l'ús exagerat d'internet.
Internet és necessari i té molts recursos, però els has de saber utilitzar. Ja que no pot ser que facis un treball i l'entreguis sense saber què és el que hi has posat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada