dijous, 26 de novembre del 2009

Conferència "la Web 2.0 i l'educació" al Cibernàrium



Descripció:
Dilluns 16 de novembre (que va començar la setmana de pràctiques) vem tenir dues xerrades. La primera va ser a l'auditori de la facultat Blanquerna a càrrec de l'Eulàlia Bosch. Aquesta conferència portava per títol "Fer de mestre".
En acabar, algunes persones de cada seminari vem anar a la conferència de la Web 2.0 i l'educació al Cibernàrium. Aquesta era a càrrec de José Manuel Pérez i Santiago Tejedor.
El Cibernàrium és un centre de divulgació i capacitat tecnològic. El que pretén és posar-nos al dia de les últimes tecnologies i aprendre a utilitzar les eines d'internet.
Hi ha més de mil metres quadrats d'instal·lacions d'accés lliure i obert a tothom. Pots trobar moltes activitats gratuïtes (fins a 82 activitats diferents) i que s'ajustin a les teves necessitats. A més, també hi ha una sala de navegació a internet amb connexió gratuïta la qual està oberta tot el dia.
El que es pretén és establir el desenvolupament personal i professional dels ciutadans amb tres línies d'activitats gratuïtes: inicia't a internet, creix amb internet i itineraris de formació.

Després d'aquesta petita introducció a les instal·lacions es van centrar en el tema que havien de tractar: La Web 2.0 i l'educació.
Ens van projectar un PowerPoint mentre feien l'explicació. El que volien era que nosaltres veiéssim les diferències de la tecnologia a les escoles d'abans amb les d'ara. La més antiga, l'escola filosòfica. Seguidament l'escola del llibre sagrat, els tallers gremials, l'escola burgesa, l'escola "reserva", les fàbriques de coneixement... Fins la del futur (l'actual), en xarxa, amb poc llibres i amb molta tecnologia...
A continuació ens van fer un test per tal de veure si coneixíem les 94 aplicacions de la Web 2.0. Es va poder veure que la majoria de la gent coneixia menys de la meitat d'aquestes aplicacions.
Seguidament ens van anar explicant més coses de la Web 2.0, com per exemple les seves característiques, que són: s'utilitza a través de la lectura i l'escriptura compartides, la unitat que s'utilitza és el missatge, és formada per molts serveis web, és dinàmica...
També ens van remarcar dues notícies importants: la bona és que amb internet tothom pot informar i la dolenta és que amb internet tothom pot informar.
Per tant, d'una mateixa notícia en podem extreure coses bones si coses dolentes.

Per acabar, es va donar pas a un torn de preguntes i respostes. És a dir, vem formar un debat.

Reflexió:
Ens van explicar amb pèls i senyals la utilització del cibernàrium i en què consistia. La conferència va ser clara i precisa i crec que tothom la podia seguir i entendre molt fàcilment.
D'altra banda, penso que ens haurien d'haver ensenyat totes les instal·lacions, ja que només vem estar a una sala escoltant el que explicaven. Hagués estat bé fer una visita guiada dl centre.
La part del test va ser la més interessant des del meu punt de vista. Aquí es podia veure de quina manera utilitzem avui en dia les diverses aplicacions de la web 2.0.
com he esmentat anteriorment, hi havia de tot, però les dades afirmaven que la gent coneix menys de la meitat d'aquestes 94 aplicacions. Gràcies a aquest test he pogut saber altres aplicacions que desconeixia totalment i que crec que en un futur em poden ser útils dins l'àmbit personal com el professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada