divendres, 27 de novembre del 2009

VISITA AL MUSEU DE LA XOCOLATA



El divendres dia 20 de novembre havíem d'anar per parelles a visitar algun museu o alguna institució que fes referència amb l'àmbit educatiu.
Jo vaig anar, conjuntament amb l'Elena al museu de xocolata.

El museu de la xocolata permet fer un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribara a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i afrodisíaques i el valor nutritiu, que relaciona tradició amb futur i que forma part del notre imaginari col·lectiu.

Les diferents activitats que et proposen són moltes. Com per exemple:

- Artistes de la Xocolata: és una activitat per a nens i nenes de 4 a 12 anys. Consta de la creació d'una figura de xocolata a partir de l'explicació d’un professional sobre les característiques i la manipulació de la xocolata. S'imparteix de dilluns a dissabte, de 10 a 19 hores i diumenges i festius de 10 a 15 hores. Dura una hora i es necessita inscripció prèvia.

- Descobridors de Cacau: és destinada a nens de 6 a 12 anys on els participants seran els protagonistes d’una història fabulosa que els traslladarà als antics pobles maies, passant per les luxoses corts europees i prenent com a fil conductor l’evolució d’un producte tan fascinant com la xocolata. Es pot realitzar de dilluns a dissabte, de 10 a 19h i els diumenges i festius de 10 a 15h. També dura una hora i és necessària inscripció prèvia.

- El món dolç de la Xispeta de Cacau: és per a nens de 3 a 6 anys d'edat i és una visita dinamitzada. La Xispeta de Cacau ens endinsarà en el món màgic de la xocolata a través del conte i del joc. L'horari és de dilluns a dissabte, de 10 a 19h i els diumenges i festius de 10 a 15h. Igual que les activitats anteriors, dura una hora i t'has d'inscriure abans.

- Taller d’estampació de samarretes amb motius de xocolata: va destinat per a nens de 6 a 16 anys i el que es fa és un disseny de samarretes inspirades en motius entorn del món del cacau i la xocolata. L'horari és el mateix que les activitats anteriors. Però té una duració de dues hores i també és necessita inscripció prèvia.

- Fes de Pastisser: per a nens de 6 a 12 anys. El que es vol fomentar és l'aprenentatge de les nocions bàsiques de la pastisseria per a elaborar les primeres postres. L'horari el mateix que les altres activitats i la duració és de dues hores. També es necessita una inscripció.

A part de les activitats escolars, el Museu de la Xocolata ofereix també la possibilitat de realitzar visites guiades en grups o celebrar festes d’aniversari a les seves instal·lacions durant tota la setmana.
Si voleu més informació sobre el museu podeu accedir a la pàgina següent: http://www.pastisseria.com/ct/PortadaMuseu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada