divendres, 13 de novembre del 2009

Diari de Seminari (11.11 - 13.11)

Descripció:
Dimecres el tutor de seminari ens va acabar de concretar els llocs i les hores de les diferents activitats extraordinàries de la setmana que ve.
La segona part de la sessió la vem dedicar a comentar els diferents blocs dels companys de la classe. Primerament, la persona que ens mostrava el bloc, explicava que hi feia, el seu contingut, com l'estructurava... i després feia una lectura d'alguna entrada sobre seminari que tingués. Llavors, un altre company de la classe havia de donar la seva opinió sobre el que havia vist. Si el contingut era adequat, si el nombre d'entrades eren adequades, si en el text hi havien moltes faltes... I així successivament.

D'altra banda, pel que fa a la sessió d'avui divendres 13 l'hem començat a comentar les notícies sobre l'actualitat educativa.
En aquest cas, els dos companys que ens han informat sobre el tema són el Marc i la Sara.
La notícia més destacada i la que ens han explicat més detalladament ha estat: A clase hasta los 18, quieras o no, extret del diari el Pais.
Aquesta notícia ens informa del grau elevat d'adolescents menors d'edat que estan sense fer res les 24 hores del dia o treballant. I, per tant, es vol aplicar aquesta llei, d'obligar-los a estudiar fins a la majoria d'edat perquè el nombre de fracàs escolar no augmenti.

Seguidament, hem continuat la classe comentant blocs dels companys i fent les diferents valoracions que a cada un de nosaltres ens tocava.

Reflexió:
Considero que comentar els blocs amb la resta de classe i que, a més et valorin és un punt a favor. Ja que es veuen els errors comesos, i a partir d'aquí els pots anar rectificant.
D'altra banda, crec que la notícia sobre actualitat educativa ha estat interessant per debatre. Personalment, penso que està molt bé obligar a nois i noies menors d'edat a seguir amb uns estudis, ja siguin batxillerats o formacions professionals. Ja que, almenys s'ha d'aconseguir que tots aquests adolescents no s'estiguin tot el dia sense fer res o estiguin dins el món laboral.
Crec també, que si volen aplicar aquesta llei, hauran d'augmentar les places tant a batxillerat com a FP i facilitar cursos de tota mena d'àmbits perquè la gent s'animi més a seguir uns estudis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada