dimecres, 25 de novembre del 2009

Diari de Seminari (25.11.09)

Descripció:
Avui hem tractar les dues hores de classe a parlar i opinar sobre la setmana de pràctiques que va ser del 16 al 20, és a dir, la setmana passada.
De tota la setmana, només hem comentat la visita que vem fer per parelles o individualment en alguna escola d'Infantil i Primària.
Es tractava d'acompanyar a un alumne de tercer de magisteri de la nostra facultat a observar com feia les seves pràctiques.

Primerament, el tutor de seminari ens ha fet posar una nota de l'1 al 10 sobre la visita d'aquella escola.
Les notes no han variat gaire, majoritàriament han rondat del 7 al 9. Per tant, entre un notable i un excel·lent.

Tots hem anat comentant el que havíem viscut durant aquell dia a l'escola, el que havíem pogut observar, les relacions que s'establien entre els professors i els alumnes, la manera en què l'alumne de tercer curs realitzava les seves pràctiques.
Un parell de companyes han explicat, que les vivències d'aquell dia no havien estat gaire positives per a elles perquè els mestres i la directora concretament no sabien que anaven a visitar l'escola i no els van explicar ni ensenyar res.
En canvi, altres companys han opinat de manera positiva. Que havien visitat l'escola, veien com treballaven els nens, veien diferents classes (algunes més dinàmiques que d'altres), etc.

Reflexió:
D'aquesta sessió el que m'ha fet relfexionar bastant és que no a totes les escoles hi trobarem el mateix, ni treballarem amb la mateixa metodologia, ni ens trobarem amb els mateixos nens, amb els mateixos caràcters...
Cada escola, o millor dit, cada nen és un món i, per tant, el que hem d'intentar fer és adpatar-nos el millor possible a tots els canvis que ens vagin arribant de cara al nostre futur com a mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada