dissabte, 19 de desembre del 2009

Diari de COED (18.12.09)

Descripció:
La sessió d'ahir divendres dia 18 de desembre vem fer diverses activitats.
La primera va ser una exposició sobre territori, ja que una de les companyes que ha d'exposar dilluns vinent no podrà assisstir. La parella en exposar va ser la formada per l'Ariadna Garcia i la Norma Augusto i el tema sobre territori era "La dansa".

Seguidament es van fer quatre recitacions, ja que els companys que van haver de recitar no van poder assisstir el dia que els tocava fer-ho. Aquests, amb les seves respectives recitacions van ser:

- Adrià Miquel: poema d'un llibre de Joan Margarit
- Sergio Ramírez: Alzeimer (anònim)
- David Cortés: conte anomenat "La lògica del borratxo"
- Macià Bagur: llegenda menorquina

Després, tres companys que tampoc van poder assistir a classe el dia que els tocava fer l'explicació de la descripció de "Qui ets tu?", la van haver de fer.
Aquests companys eren:

- Blanca Vivet que descrivia a la Sònia Pérez i la Mireia Toro
- Adrià Miquel que descrivia al Martí Villegas
- Cristina Sansalvadó que descrivia a la Sandra Ferré

A continuació, hem donat pas al debat que quedava per fer. El tema que tractaven era "La religió a les escoles".
L'equip que estava en contra estava format per: Martí Villegas, Àngel Caloca, Adrià Miquel, Sergio Ramírez i Cristina valera. Aquest defensava que no estaven en contra de la història de la religió, sinó que de la religió en si. I l'equip que estava a favor era format per: Rafa Moya, Laura Navarro, Òscar Garcia, Bea González i Pau Nin, defensava que la religió és cultura, que tot tipus d'escultures, de monuments, de pintures, d'esglésis gòtiques... formen part de la nostra religió i que ensenyar religió a les aules és ensenyar i respectar la societat.

Finalment, la professora de COED ens va repartir uns fulls per fer l'avaluació de l'assignatura i d'ella. I ens va dedicar un poema.

Aprofundiment:
Pel que fa referència al debat sobre la relgió a les escoles he trobat un article al diari avui molt interessant.
http://www.20minutos.es/carta/181375/0/religio/escoles/

Poso una breu descripció de Joan Margarit.
Joan Margarit i Consarnau (Sanaüja, 11 de maig del 1938) és poeta, arquitecte i catedràtic jubilat de la Universitat de Barcelona. Va néixer a Sanaüja, a la comarca de la Segarra, en un moment de la Guerra Civil Espanyola quan el front d'Aragó ja era a prop d'aquelles terres, fill de Joan Margarit i Serradell, arquitecte, de Barcelona, i Trinitat Consarnau i Sabaté, mestra, de l'Ametlla de Mar.



Alguns dels seus poemes són:
- L'ombra de l'altre mar Barcelona: Edicions 62, 1981
- Vell malentès València: Eliseu Climent/3i4, 1981 (Premi Vicent Andrés Estellés de poesia)
- El passat i la joia Vic: Eumo, 1982
- Cants d'Hekatònim de Tifundis Barcelona: La Gaia Ciència, 1982
- Raquel: la fosca melangia de Robinson Crusoe Barcelona: Edicions 62, 1983
- L'ordre del temps Barcelona: Edicions 62, 1985


Reflexió:
La sessió d'ahir va ser l'última del curs, ja que al segon semestres no seguirem fent COED. Ha estat dinàmica i entretinguda perquè hem realitzat varies activitats.
Pel que fa a les recitacions, com bé he comentat en altres intervencions, crec que ens han servit molt per aprendre a controlar els nervis i per poder fer una bona memorització.
D'altra banda, pel que fa als debats, crec que ens han servit per aprofundir més en els temes que hem pogut triar i també per saber controlar els nervis, ja que havíem de trasmetre un missatge entenedor a la resta de la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada