dimecres, 2 de desembre del 2009

Diari de Seminari (02.12.09)

Descripció:
La sessió d'avui l'hem dedicat, sobretot, a l'actualitat educativa. Normalment, aquesta feina la fem els divendres, però com que divendres passat no vem fer classe de seminari perquè vem anar al concert de Santa Cecília, avui ens hi hem dedicat una bona estona.

Els meus companys Pere Mussoll i Òscar Valverde, han exposat una sèrie de notícies, de les quals n'han escollit quatre de més rellevància per aprofundir una mica més.
Entre les notícies que han comentat hi havia la que dues companyes ja ens van explicar al seu dia, la qual es volien canviar els noms de Nadal i Setmana Santa per vacances d'hivern i de primavera. Respecte d'això, al final hem pogut saber que s'ha anul·lat l'opció de fer aquest canvi, per tant, se seguiran dient vacances de Nadal i de Setmana Santa.

Avui s'ha creat un debat a causa de dues notícies que tenien relació. Aquestes són: Estrasburgo sentencia que la cruz en el aula viola la libertad religiosa i Europa Laica exige retirar los crucifijos de las aulas públicas españolas. Com bé indiquen els titulars, el que intenten és treure les creus que estiguin a les aules de les escoles laiques, ja que si no segueixen cap ideologia religiosa no han de perquè tenir creus penjades a les parets.

L'altre part de la sessió hem estat comentant els treballs del llibre "Va de mestres", que majoritàriament han anat força bé.
I finalment, el tutor de seminari ens ha anat dient les diferents feines que haurem de fer des d'avui fins les vacances de Nadal. I què faríem l'últim dia de seminari, per despedir-nos.

Reflexió:
La meva opinió sobre les notícies d'actualitat educativa és que si en les escoles laiques volen treure les creus de les aules perquè el que menys volen és inculcar als alumnes ideologies que ells no creuen, ho haurien de fer. Pel contrari, estic totalment d'acord en què a les escoles privades, concertades amb ideologies religioses no s'hagin de treure aquestes creus. Tot i així, crec que per molt que els alumnes es trobin cada dia a les aules amb aquests símbols no els hauria d'afectar, ja que tampoc molesten.

Pel que fa a les altres notícies, hem pogut observar que moltes d'elles estaven relacionades amb el calendari escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada