dilluns, 7 de desembre del 2009

Visita al CEIP AURÓ


El dijous 19 de la setmana extraordinària, em va tocar anar a fer una visita al CEIP AURÓ de Barcelona, situat al Carrer Mallorca, 106.

És un centre no gaire gran, el qual és una fusió de dos centres d'escoles del CEPEC. És a dir, no eren públiques sinó que era una cooperació on els pares i els mestres treballaven conjuntament. Aquestes dues escoles fusionades eren Fausa i Roure. Aquest tret és important perquè és una de les poques escoles on no es fa religió.

La directora del centre ens va explicar que era una escola privilegiada ja que no hi ha gaires conflictes. Està estructurada per plantes. A la planta baixa hi trobem els serveis grans: menjador de primària... I a la planta del mig hi trobem el menjador dels petits.

El centre consta de quatre plantes: el parvulari, el cicle infantil, el cicle mitjà i el cicle superior.

Els nens i nenes de P-3 fan totes les classes en una mateixa aula, excepte música i psicomotricitat que les fan a les seves respectives classes. En canvi, els nens i nenes de P-4 i P-5 es mouen més d'aules, perquè puguin investigar nous espais i no només es quedin tancats en un de concret.

A baix de tot hi ha el pati gran i el gimnàs, i a dalt de tot una terrassa que també l'utilitzen com a pati pels alumnes de sisè.

Tenen un professor especialista en plàstica, ja que antigament no en tenien.

És una escola d'integració de sords. Si hi ha algun nen amb dificultats auditives a l'eixample, l'escola l'acull. També, tenen un logopeda que porta alguns nens.
Un altre aspecte important és que també hi ha nens de la USEE (Unitat de suport a l'Educació Especial) per intentar integrar-los dins un grup. Va ser una de les primeres escoles que feien la USEE.
Tenen el suport d'una mestra especial i d'educadores.

El que em va semblar molt interessant d'aquest centre era que a tots els passadissos hi trobàvem treballs fets pels nens penjats per les parets. També que en alguna classe hi havia tres professores, la tutora, la mestra d'educació especial i una noia de pràctiques.
Els nens i nenes de cinquè i sisè s'agrupaven per treballar i es posaven amb taules i cadires per fora dels passadissos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada