dimecres, 16 de desembre del 2009

Diari de Seminari (16.12.09)

Descripció:
Avui, a la classe de Seminari hem continuat amb les explicacions i l'aprofundiment sobre les notícies d'actualitat educativa.
La primera parella que ha exposat una notícia són: el Marc Pérez i la Sara Garcia.
La notícia més rellevant que han trobat per explicar-nos és: Les creus en les escoles italianes, un tema que crea polèmica.
Aquesta, ja l'havíem comentat en una altra sessió. Resulta que en algunes escoles públiques d'Itàlia encara hi podem trobar creus penjades a les parets decada aula.
Com a idees més emblemàtiques d'aquesta notícia tenim: que a les escoles públiques aquestes creus violen les llibertats religioses dels alumnes, que una dona vol que a l'escola on estudien els seus fills treguin aquestes creus...
Després ens han passat un vídeo que fa referència a la notícia, anomenat: La condena europea al cricifijo en la esculea suscita pesar.
Aquest fet no va repercutir en altres països com són Polònia i Espanya, ja que són els dos països, conjuntament amb Itàlia amb més tradició religiosa.
Pel que fa a Espanya, hi ha molts pares que es queixen i volen que les treguin. Per tant, aquelles famílies que no vulguin que a les classes dels seus fills tinguin creus, l'escola les podrà treure.

Seguidament, l'Òscar Valverde i el Pere Mussoll han exposat la seva notícia: A clase hasta los 18, quieras o no.
Les idees més rellevants que han extret d'aquesta notícia són: que els alumnes que deixen els estudis amb 16 anys no estan prou preparats per afrontar-se a la vida econòmica; que si s'augmenta l'edat per estudiar, també s'haurien d'augmentar les opcions o els estudis perquè els alumnes tinguin més possibilitats per poder seguir estudiant; que no ha de ser una llei que s'hagi d'aplicar ràpidament, sinó que s'ha de pensar.
Després, ens han informat sobre diversos diaris en què també tenen notícies relacionada amb aquesta. També ens han explicat que han trobat diverses opinions, com per exemple del Partit Popular (PP), de la Rosa Cañadell i de diversos Fòrums.

A continuació, hem estat comentant les visites que vem realitzar l'últim dia d'activitats extraordinàries (20.11.09). En el meu cas i el de l'Elena Ruiz, hem explicat la visita que vem fer al Museu de Xocolata.

Reflexió:
Considero que aquestes explicacions de diverses notícies que podem anar trobant per internet o pels diaris, ens serveixen per anar-nos posant el dia pel que fa el tema d'educació.
I crec també, que moltes d'aquestes notícies, en un futur ens podran repercutir com a mestres, ja que per exemple, ens podrem trobar amb creus a les aules, que tindrem una setmana de "vacances" al febrer...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada