dijous, 10 de desembre del 2009

Diari de Seminari (09.12.09)

Descripció:
A la sessió d'ahir, primer de tot vem estar comentant notícies sobre actualitat educativa. Tot i així, el procés era diferent que les setmanes anteriors.
En el que ens volem centrar a partir d'ara és amb el fet d'escollir només una notícia i explicar-la i donar-ne les nostres opinions en tan sols 10 minuts.

La Lorena Padilla i la Judit Carrique ahir va ser la primera parella que va haver d'exposar la notícia que havien triat. Aquesta tractava sobre la implantació dels ordinadors a l'aula, tot esmentant-nos que el fet que s'hagin instal·lat ordinadors portàtils a les aules fa que aquestes puguin ser més dinàmiques, també que els alumnes es trobaran en un ambient molt més motivador, per tant, això farà que en hores de classe participin més.
Seguidament, també ens van explicar una sèrie de mites, com són: jornada davant de l'ordinador 8 hores, nul·la utilització de l'escriptura, poca atenció cap al professor, poca formació dels docents, etc.

A continuació, l'Elena Riuz i jo vem explicar la nostra notícia, ja que érem la segona parella que vem exposar.
La notícia era: L'escola obrirà al març si els pares hi munten activitats.
Primerament vem fer una lectura perquè els companys de seminari poguessin saber una mica més sobre aquest tema. Seguidament, la vem explicar amb més profunditat i, sobretot, vem remarcar les idees claus i aquelles que ens van semblar més importants.
Per últim, vem aportar la nostra opinió, és a dir, que ens havia semblat.
Aquesta notícia ens diu que la conselleria d'Educació afirma que donarà ajuts a l'AMPA (associació de pares i mares d'alumnes) que voluntàriament vulguin organitzar activitats de lleure perquè puguin mantenir les escoles obertes durant la setmana de vacances del mes de març.

D'altra banda, també vem comentar els treballs que havíem d'entregar de "L'elogi de la feblesa" de l'Alexandre Jollien.
Tots vem coincidir amb la opinió que teníem sobre l'obra.

Reflexió:
Pel que fa a la primera exposició sobre actualitat educativa crec que per una banda està bé fer ús d'ordinadors a l'aula, ja que no caldrà anar amb motxilles carregades de llibres a l'escola i és una manera molt més còmode i entretinguda de treballar. Però, d'altra banda, també penso que els alumnes a les classes es poden despistar més i, per tant, no pararan prou atenció a les explicacions dels professors.
Sobre l'altre notícia, veig molt exagerat el fet que tota la organització caigui en mans de l'AMPA i que es digui que si no és aquesta associació la que treballi per poder tirar endavant les activitats, no hi haurà setmana de lleure. A més, també penso que s'hauria de tenir en compte que la majoria de famílies no podrà de disposar de vacances.
Per últim, el llibre d'Alexandre Jollien m'ha agradat força ja que és molt ràpid i fàcil de llegir, pel fet que estigui en forma de diàleg. I crec, també, que ha estat molt interessant saber com ha passat la vida el protagonista i quines ganes de tirar endavant i d'autosuperar-se que tenia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada